Over Esli

Vanaf 2012 begeleid ik mensen met levensvragen. Naast mijn eigen praktijk werk ik in hospice C'est La Vie-huis in Naarden en ben ik inzetbaar voor het Netwerk Integrale Kindzorg, Zin in Utrecht en Questio Centrum voor Levensvragen. Wanneer kinderen of jongeren ernstig ziek zijn en thuis zullen gaan overlijden, krijg ik geregeld verwijzingen vanuit het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

 Een aantal keer per jaar begeleid als doula zwangere vrouwen en hun partner voor en tijdens de bevalling. Zij kunnen van mij emotionele en fysieke steun gecombineerd met een traumasensitieve werkwijze verwachten. Ik kan rustig en empathisch aanwezig blijven bij zowel het lijden als de kracht die geboorte en overlijden meebrengen. Het is de kringloop van het leven, die mij soms als mens ook kan raken.

Naast de individuele of gezinsbegeleiding geef ik scholing aan zorgprofessionals.  De rode draad hierin is de afstemming op een cliënt. In het bijzonder heb ik aandacht voor het ontwikkelen van een aandachtige attitude, het signaleren van lichaamstaal en  gesprekstechnieken om te ontdekken wat een cliënt werkelijk belangrijk vindt.

In het verleden heb ik gewerkt als docent op een mytielschool, geestelijk begeleider in de ouderenzorg en revalidatie, als docent aan de Universiteit voor Humanistiek en als werk- en woonbegeleider voor mensen met een verstandelijke beperking.

Samen met mijn man, twee kinderen en bonusdochter woon ik in Utrecht. Daar probeer ik onze stadstuin om te toveren in een groene oase met een stukje moestuin. Het voelen van de aarde, het zien opkomen van jong groen en het ook weer zien vallen van het blad, geven mij rust en vertrouwen in de natuur die groeit, bloeit en vergaat.

 

 

Opleidingen:

Somatic Experiencing Practitioner/ lichaamsgericht traumatherapeut, BodyMind (i.o. vanaf november 2019- einddatum oktober 2022)

Doula opleiding Utrecht

MA Geestelijke begeleiding, Universiteit voor Humanistiek

MA Humanistisch vormingsonderwijs en levensbeschouwing (docent)

MA Communicatiestudies, Universiteit Utrecht

BSc Algemene Sociale Wetenschappen, Universiteit Utrecht

 

 

Registraties:

KvK nummer: 69476233

BTW-identificatienummer: NL002183082B73

AGB-code: 90070785

RBCZ licentie: 210634R    

Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV), lidmaatschapsnummer 410041

Vereniging voor Geestelijk Verzorgers (VGVZ),lidmaatschapsnummer 21480

Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT), lidmaatschapsnummer 787.21.A

Als registertherapeut val ik het onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ) en ben ik aangesloten bij geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG).